Vaihto-oppilaaksi Saksaan – hakuaika käynnissä 31.1.2024 asti

Vaihto-oppilaaksi Saksaan – hakuaika käynnissä 31.1.2024 asti

Haku oppilasvaihtoon Saksaan on alkanut 1.10.2023. Vaihtoon voi hakea 31.1.2024 saakka sähköisen hakupalvelumme kautta.

Oppilasvaihtomme on suunnattu lukiolaisille ja yläkoulun 8.- ja 9.-luokkalaisille, joilla on vähintään saksan perusteet hallussa. Nuoret asuvat isäntäperheissä ja käyvät paikallista koulua. Kieltä ja kulttuuria opitaan näin käytännössä, arkipäivän tilanteissa. Kaksikielinen perhetausta ei estä hakemista.

Vaihtoajat Suomesta Saksaan

  • Kuukauden kesävaihto, paikkoja n. 50-70 ympäri Saksaa. Paikkoja voivat hakea 8.- ja 9.-luokkalaiset sekä lukiolaiset, jotka ovat opiskelleet saksaa vähintään vuoden.
  • Kolmen kuukauden vaihto syksyllä. Paikkoja on n. 5-10 lukiolaisille, jotka ovat opiskelleet saksaa vähintään kolme vuotta.
  • Lukuvuosivaihto. Paikkoja n. 5 Baden-Württembergissä lukiolaisille, jotka ovat opiskelleet saksaa vähintään kolme vuotta.

Lisätietoja vaihdosta www.ssyl.fi/oppilasvaihto tai SSYL:n toimistosta info@ssyl.fi, p. 044 700 5511.

Hae sinäkin! Mm. näin juuri vaihdossa olleet kommentoivat kokemustaan:

”Yleisvaikutelmani vaihdosta oli erittäin hyvä. Nautin paljon ajastani Saksassa ja toivon, että pystyn menemään sinne vielä uudestaan ehkä jopa pidemmäksikin aikaa. Huomasin Suomeen palattuani, että välillä aloin ajattelemaan saksaksi.” Miina

”Mielestäni saksan kieleni parani yllättävän paljon, vaikka olinkin siellä vain yhden kuukauden.” Tatu

Oletko kiinnostunut lukemaan lisää vaihtokokemuksia? Löydät niitä täältä: SSYL:n vaihto-oppilaiden kokemuksia

Yhteistyökumppanit-FI

Yhteistyökumppanit

Opetus- ja kulttuuriministeriö, Opetushallitus ja Aue-säätiö tukevat toimintaamme. Oppilasvaihto toteutetaan yhteistyössä saksalaisen kumppanijärjestömme DFG:n kanssa.

OKM
OPH
DFG
AUE-STIFTUNG