Perhe Järvi-Virva

Perhe Järvi-Virva

Ruokaa piti tehdä enemmän ja pyykkiä pestä paljon.

Ols (takana vasemmalla) integroitui hyvin suomalaisen sisarensa kaveriporukkaan.

16-vuotias saksalaispoika Ols vietti luonanne reilun kuukauden. Mitä teille on jäänyt päällimmäisenä mieleen tuosta oleskelusta?

Olemme todella tyytyväisiä, että saimme Olsin luoksemme. Hän vietti viisi viikkoa perheessämme. Päällimmäisenä jäi mieleen miten hyvin Ols heti sopeutui perheeseemme ja Elisa-tyttären kaveriporukkaan. Olemme pitäneet yhteyttä Olsiin vaihdon jälkeenkin ja on ollut puhetta, että hän tulisi uudemman kerran luoksemme ihan lomailemaan vaan.

Millaista arki vaihto-oppilaan kanssa oli? Jouduitteko muuttamaan omia rutiinejanne?

Arki oli ihan normaalia arkea, emme mitenkään muuttaneet rutiineitamme. Mitään ongelmia ei Olsin kanssa ollut, hyvin käyttäytyvä nuori kaikinpuolin.

Mikä oli antoisinta, mikä puolestaan vaikeinta isäntäperheenä toimimisessa?

Mikään ei ollut vaikeaa, mutta antoisia hetkiä oli paljon. Kävimme mökillä saunomassa, uimassa metsälammessa ja kävimme myös Kotkassa Elisan veljen luona sekä Porvoossa ja Turussa. Nuoret kävivät kaveriporukalla Helsingissä ja Korkeasaaressa ja pitivät juhlia.

Millaista oli huolehtia vieraasta lapsesta? Oliko esimerkiksi rajojen asettaminen vaikeaa?

Ei vieraasta lapsesta huolehtiminen ollut sekään vaikeaa, ruokaa piti vaan tehdä enemmän ja pyykkiä piti pestä paljon.

Mitä havaintoja teitte vaihto-oppilaan koulunkäynnistä? Saiko hän erityistä ohjausta opettajilta?

Koulunkäynti sujui ihan hyvin, tosin oli varmasti välillä vähän tylsää olla tunneilla ymmärtämättä mitään. Ols lähti joka aamu kiltisti kouluun. Juttelimme paljon Suomen ja Saksan eroista mm. koululaitoksessa.

Yhteistyökumppanit-FI

Yhteistyökumppanit

Opetus- ja kulttuuriministeriö, Opetushallitus ja Aue-säätiö tukevat toimintaamme. Oppilasvaihto toteutetaan yhteistyössä saksalaisen kumppanijärjestömme DFG:n kanssa.

OKM
OPH
DFG
AUE-STIFTUNG