Haku vaihtoon vuodelle 2022 on alkanut – hae sinäkin!

Haku vaihtoon vuodelle 2022 on alkanut – hae sinäkin!

Haku vaihtoon Saksaan vuodelle 2022 on alkanut. Vaihtoon voi hakea 1.10.2021 – 31.1.2022 saakka sähköisen hakupalvelumme kautta.

Oppilasvaihtomme on suunnattu lukiolaisille ja yläkoulun 8.- ja 9.-luokkalaisille, joilla on vähintään saksan perusteet hallussa. Nuoret asuvat isäntäperheissä ja käyvät paikallista koulua. Kieltä ja kulttuuria opitaan näin käytännössä, arkipäivän tilanteissa. Kaksikielinen perhetausta ei estä hakemista.

Vaihtoajat Suomesta Saksaan

  • Kuukauden kesävaihto, paikkoja n. 50-70 ympäri Saksaa. Paikkoja voivat hakea 8.- ja 9.-luokkalaiset sekä lukiolaiset, jotka ovat opiskelleet saksaan vähintään vuoden.
  • Kolmen kuukauden vaihto syksyllä. Paikkoja on n. 5-10 lukiolaisille, jotka ovat opiskelleet saksaan vähintään kolme vuotta.
  • Lukuvuosivaihto. Paikkoja n. 5 Baden-Württembergissä lukiolaisille, jotka ovat opiskelleet saksaan vähintään kolme vuotta.

Kielitaito kasvaa käytössä! Vaihto-oppilaana opit saksaa käytännössä, kun asut isäntäperheessä ja käyt paikallista koulua.

Lisätietoja vaihdosta www.ssyl.fi/oppilasvaihto tai SSYL:n toimistosta info@ssyl.fi, p. 044 700 5511.

Lähde sinäkin mukaan!

Yhteistyökumppanit-DE

Kooperationspartner

SSYL wird vom finnischen Bildungs- und Kulturministerium, dem Zentralamt für Unterrichtswesen und der Aue-Stiftung unterstützt. Der Schüleraustausch wird in Zusammenarbeit mit der Deutsch-Finnischen Gesellschaft e.V. organisiert.

OKM
OPH
DFG
AUE-STIFTUNG