Liiton syyskokous vieraana Siirtolaisuusinstituutissa Turussa

Liiton syyskokous vieraana Siirtolaisuusinstituutissa Turussa

Liiton sääntömääräinen syyskokous pidettiin Siirtolaisuusinstituutin tiloissa Turussa lauantaina 29.10. Kokoukseen osallistui 28 jäsentä yhteensä 16 yhdistyksestä. Liitolla on yhteensä 26 jäsenyhdistystä.
Saksan suurlähetystön talous- ja kulttuuriyksikön päällikkö Julia Kahrl avasi tilaisuuden ja antoi syyskokousyleisölle yleiskatsauksen saksan kielen tilanteesta Suomessa, lähetystön ja muiden suomalais-saksalaisten toimijoiden välisestä yhteistyöstä ja ajankohtaisesta poliittisesta keskustelusta Saksassa.

Kokouksessa valittiin liiton hallitus kaudelle 2023. Liiton hallituksessa on 11 jäsentä ja kolme varajäsentä ja hallituskausi on kaksivuotinen. Erovuorossa oli neljä jäsentä ja kaksi varajäsentä. Hallituksessa jatkaa uuden kauden 2023–2024 Kirsi Aaltonen-Kiianmies (Tampere), Paula Suoja (Riihimäki), Tuija Särkkä-Wirth (Mikkeli) ja varajäsenet Satu Oldendorff (Helsinki) ja Alexandra Dziwis (Turku). Ja uutena jäsenenä hallitukseen valittiin kaudeksi 2023–2024 Liisa Nemitz (Lahti). Kiitos hallitustyöstä väistyvälle Anne Vanhalalle (Lahti) aktiivisesta ja pitkäjänteisestä toiminnasta liiton hallituksessa ja kaikkea hyvää uudelle hallitukselle!

Kokouksen jälkeen Siirtolaisuusinstituutin johtaja Saara Pellander piti meille mielenkiintoisen saksankielisen luennon Siirtolaisuusinstituutin monipuolisesta toiminnasta. Lämmin kiitos Siirtolaisuusinstituutin henkilökunnalle ja Turun Suomalais-Saksalaisen yhdistyksen vapaaehtoisille suuresta avusta kokousvalmisteluissa ja mahdollisuudesta tutusta Siirtolaisuusinstituutin toimintaan – kokousiltapäivä Turussa yhdisti ja innosti!

Yhteistyökumppanit-DE

Kooperationspartner

SSYL wird vom finnischen Bildungs- und Kulturministerium, dem Zentralamt für Unterrichtswesen und der Aue-Stiftung unterstützt. Der Schüleraustausch wird in Zusammenarbeit mit der Deutsch-Finnischen Gesellschaft e.V. organisiert.

OKM
OPH
DFG
AUE-STIFTUNG