Saksalaiset vaihto-oppilaat vieraana SSYL:n toimistolla

Saksalaiset vaihto-oppilaat vieraana SSYL:n toimistolla

Iloinen puheensorina täyttää Saksalaisen kirjaston lukusalin, kun SSYL:n saksalaiset vaihto-oppilaat ovat elokuun lopulla tulleet vierailulle kirjaston tiloissa sijaitsevaan SSYL:n toimistoon.  SSYL:n ja sen saksalaisen kumppanijärjestö Deutsch-Finnische Gesellschaftin yhteistyönä Suomeen on tänä syksynä saapunut yhteensä 18 vaihto-oppilasta. 12 heistä viipyy Suomessa kuukauden ja kuusi koko syyslukukauden. Oppilaat tulevat eri puolilta Saksaa ja täällä Suomessakin he asuvat isäntäperheissä eri puolella maata.

Yhteensä yksitoista oppilasta on tänään saapunut SSYL:n järjestämään tapaamiseen. Tapaamisen tarkoituksena on kuulla oppilaiden vaihtokokemuksista, vaihtaa kuulumisia ja pohtia yhdessä, mitä kaikkea vaihdosta on jäänyt käteen. Yhden kuukauden Suomessa viipyvät oppilaat ovat neljän vaiherikkaan ja jännittävän Suomi-viikon jälkeen palaamassa syyskuun alkupuolella jo taas takaisin Saksaan.

Esittelykierroksen ja karjalanpiirakoiden jälkeen oppilaat kirjaavat ylös ajatuksiaan vaihto-oppilasajastaan. Yhdessä peilataan kokemuksia vieraas-sa ympäristössä ja vieraassa kielessä elämisestä, uusiin tapoihin ja ihmisiin tottumisesta, koti-ikävästä ja paljosta muusta.

Nuoret ovat viihtyneet Suomessa hyvin ja olleet tyytyväisiä elämäänsä isäntäperheissä ja kouluarkeensa täällä Suomessa. Moni on päässyt saunomaan ja kesämökille, osa uimaan järvessä tai meressä ja samalla myös parantamaan englannin kielen taitojaan ja löytämään uusia ystäviä. Kouluruokailu saa kiitosta ja luokkahuoneiden tekninen varustelu herättää ihmetystä. Vaihto-oppilaiden kokeman mukaan me suomalaiset olemme avuliaita, ystävällisiä ja kiinnostuneita vieraistamme. Niin perheissä, kuin koulussa ihmiset ovat tulleet kohti, kuunnellet ja keskustelleet mielenkiinnolla. ”Es ist wirklich schön gewesen, und ich werde die Zeit hier vermissen”, yksi oppilaista kuvailee tunteitaan.

Hedelmällisen ja innostavan keskustelun päätteeksi teemme vielä yhteisen valokuvan tästä iloisesta ja motivoituneesta ryhmästä, sitten nuoret kiittävät kohteliaasti vierailusta ja suuntaavat kohti Kauppatoria ja yhteistä retkeä kauniiseen Suomenlinnaan. Viel Spass noch!

 

Lue lisää isäntäperhetoiminnastamme:

www.ssyl.fi/isantaperheeksi

Yhteistyökumppanit-DE

Kooperationspartner

SSYL wird vom finnischen Bildungs- und Kulturministerium, dem Zentralamt für Unterrichtswesen und der Aue-Stiftung unterstützt. Der Schüleraustausch wird in Zusammenarbeit mit der Deutsch-Finnischen Gesellschaft e.V. organisiert.

OKM
OPH
DFG
AUE-STIFTUNG