Hae oppilasvaihtoon Saksaan!

Hae oppilasvaihtoon Saksaan!

Haku vaihtoon Saksaan on alkanut 1.10.2022. Vaihtoon voi hakea 31.1.2023 saakka sähköisen hakupalvelumme kautta.

Oppilasvaihtomme on suunnattu lukiolaisille ja yläkoulun 8.- ja 9.-luokkalaisille, joilla on vähintään saksan perusteet hallussa. Nuoret asuvat isäntäperheissä ja käyvät paikallista koulua. Kieltä ja kulttuuria opitaan näin käytännössä, arkipäivän tilanteissa. Kaksikielinen perhetausta ei estä hakemista.

Vaihtoajat Suomesta Saksaan

  • Kuukauden kesävaihto, paikkoja n. 50-70 ympäri Saksaa. Paikkoja voivat hakea 8.- ja 9.-luokkalaiset sekä lukiolaiset, jotka ovat opiskelleet saksaa vähintään vuoden.
  • Kolmen kuukauden vaihto syksyllä. Paikkoja on n. 5-10 lukiolaisille, jotka ovat opiskelleet saksaa vähintään kolme vuotta.
  • Lukuvuosivaihto. Paikkoja n. 5 Baden-Württembergissä lukiolaisille, jotka ovat opiskelleet saksaa vähintään kolme vuotta.

Kielitaito kasvaa käytössä! Vaihto-oppilaana opit saksaa käytännössä, kun asut isäntäperheessä ja käyt paikallista koulua.

Lisätietoja vaihdosta www.ssyl.fi/oppilasvaihto tai SSYL:n toimistosta info@ssyl.fi, p. 044 700 5511.

Hae sinäkin!

Yhteistyökumppanit-FI

Yhteistyökumppanit

Opetus- ja kulttuuriministeriö, Opetushallitus ja Aue-säätiö tukevat toimintaamme. Oppilasvaihto toteutetaan yhteistyössä saksalaisen kumppanijärjestömme DFG:n kanssa.

OKM
OPH
DFG
AUE-STIFTUNG