Isäntäperheeksi

Isäntäperheeksi

Bändimme menestyvät Keski-Euroopassa ja koululaitoksemmekin on niittänyt mainetta. Tässä syitä, miksi yhä useampi saksalaisnuori haluaa vaihtariksi Suomeen.

Suomi-Saksa Yhdistysten liitto hakee vuosittain kymmenille Suomesta kiinnostuneille vaihto-oppilaille isäntäperheitä Suomesta. Samalla kun toimit suomalaisen kielen ja kulttuurin lähettiläänä, pääset itsekin  kielikylpyyn ja opit vaihto-oppilaalta hänen kulttuuristaan.

Nuoret ovat iältään 14–18-vuotiaita. Suomessa he käyvät paikallista koulua ja asuvat isäntäperheessä osallistuen sen arkeen ja vapaa-aikaan. Vaihto-oppilas on iloineen ja suruineen kuin perheenjäsen.

Vaihtojen pituudet

  • 4 viikon vaihto elokuun puolivälistä syyskuulle
  • 4 kuukauden lukukausivaihto syksyllä

Kulut ja terveydenhuolto

Vaihto-oppilas maksaa isäntäperheelleen oleskelun pituudesta riippuen 200 – 250 euroa kuukaudessa asumisesta ja ylläpidosta. Harrastuksensa, omaehtoiset vapaa-ajan rientonsa ja mahdolliset koulumatkansa vaihto-oppilas maksaa itse.

Vaihto-oppilailta vaaditaan myös voimassa oleva tapaturma- ja vastuuvakuutus. Heillä on mukanaan myös eurooppalainen sairaudenhoitokortti, jolla he ovat oikeutettuja suomalaiseen terveydenhoitoon. Terveyskeskus palvelee siis myös saksalaisia vaihto-oppilaista sairaustapauksissa.

Kiinnostuitko? Täytä oheinen lomake, jossa kerrot tarkemmin perheestäsi ja sen harrastuksista. Tiedot auttavat perheiden ja nuorten yhdistämisessä. Isäntäperheiden haku on kuumimmillaan keväisin, mutta voit ilmoittautua meille ympäri vuoden. Suomeen oppilaat saapuvat kunkin vuoden elokuussa.

 

Hakemus isäntäperheeksi

 

Katso myös

Yhteistyökumppanit-FI

Yhteistyökumppanit

Opetus- ja kulttuuriministeriö, Opetushallitus ja Aue-säätiö tukevat toimintaamme. Oppilasvaihto toteutetaan yhteistyössä saksalaisen kumppanijärjestömme DFG:n kanssa.

OKM
OPH
DFG
AUE-STIFTUNG