Lukuvuosivaihto

Vuosivaihtareiden starttiseminaari järjestetään Stuttgartin lähellä.

Lukuvuosivaihto

Vaihtoon lähdetään koko lukuvuodeksi Baden-Württembergin osavaltioon. Paikkoja on noin 10. Saksaan lähdetään syyskuun puolivälissä, sillä lukuvuosi Etelä-Saksassa starttaa noin kuukautta myöhemmin kuin Suomessa. Vuosivaihtarit opiskelevat pääasiallisesti 10. tai 11. luokalla, jotka tietyin varauksin vastaavat Suomen lukioiden ensimmäistä ja toista vuotta.

Kenelle

Vaihto on suunnattu ensisijaisesti A-saksaa opiskeleville lukion 1. ja 2. vuoden oppilaille sekä B-saksaa opiskeleville lukiolaisille. Kyseeseen voi myös tulla A-saksan lukija, joka on siirtymässä yläkoulusta lukioon. Edellytämme kaikissa tapauksissa vähintään kolmen vuoden saksanopintoja tai vastaavaa kielitaitoa ennen vaihtoa.

Kustannukset

Opetus on maksutonta, mutta muut koulutarvikkeet ja mahdolliset koulumatkakustannukset oppilas maksaa itse. Myös matkan Saksaan kukin maksaa itse. Matkustusajankohta ja -järjestelyt sovitaan erikseen SSYL:n kanssa, sillä lukuvuosivaihtareille järjestetään viikonlopun kestävä starttiseminaari Saksassa. Starttiseminaarin ohjelma on ilmainen, mutta oppilas maksaa ylläpidosta ja majoituksesta kurssikeskuksessa. Kulut ovat noin 150 € /oppilas.

Opiskelu- ja asumiskustannuksiin on mahdollista hakea Kelan opinto- ja asumistukea. Tuet ovat riippuvaisia vanhempien tuloista ja oppilaan iästä.

Vaihto järjestetään yhdessä Baden-Württembergin opetusministeriön, Stuttgartin kouluviraston ja Deutsch-Finnische Gesellschaft Baden-Württembergin kanssa. Suomen Opetushallitus tukee vaihtoa.

Katso myös

Yhteistyökumppanit-FI

Yhteistyökumppanit

Opetus- ja kulttuuriministeriö, Opetushallitus ja Aue-säätiö tukevat toimintaamme. Oppilasvaihto toteutetaan yhteistyössä saksalaisen kumppanijärjestömme DFG:n kanssa.

OKM
OPH
DFG
AUE-STIFTUNG