Kolmen kuukauden vaihto

Kolmen kuukauden vaihto

Vaihtoon lähdetään syyslukukaudella elokuussa. Vaihto-oppilaat opiskelevat pääasiallisesti 10. tai 11. luokalla, joka tietyin varauksin vastaa Suomen lukioiden ensimmäistä ja toista vuotta. Paikkoja on noin 10 Hessenin tai Rheinland-Pfalzin osavaltiossa.

Vaihto on suunnattu ensisijaisesti A- saksaa opiskeleville lukion 1. ja 2. luokan oppilaille sekä B-saksaa opiskeleville lukiolaisille. Kyseeseen voi myös tulla yläkoulusta lukioon siirtyvä oppilas. Edellytämme kaikissa tapauksissa vähintään kolmen vuoden saksanopintoja tai vastaavaa kielitaitoa ennen vaihtoa.

Opetus on maksutonta, mutta koulutarvikkeet ja mahdolliset koulumatkakustannukset vaihto-oppilas maksaa itse.

Saksaan matkustetaan ryhmänä, ja saksalainen yhteyshenkilö on vaihto-oppilaita vastassa Saksassa. Lähtöajankohta on elokuussa. Tarkka matkustuspäivä varmistuu vaihtoa edeltävänä keväänä, minkä jälkeen kukin varaa ja maksaa matkan itse.

Kolmen kuukauden vaihtoon hakeneet nuoret vanhempineen kutsutaan kunkin vuoden helmi-maaliskuussa pidettävään infotilaisuuteen, jossa puhutaan tarkemmin oleskeluun liittyvistä järjestelyistä ja jaetaan infomateriaalia.

Yhteistyökumppanit-FI

Yhteistyökumppanit

Opetus- ja kulttuuriministeriö, Opetushallitus ja Aue-säätiö tukevat toimintaamme. Oppilasvaihto toteutetaan yhteistyössä saksalaisen kumppanijärjestömme DFG:n kanssa.

OKM
OPH
DFG
AUE-STIFTUNG