Kolmen kuukauden vaihto

Kolmen kuukauden vaihto

Vaihtoon lähdetään syyslukukaudella elo-syyskuussa. Vaihto-oppilaat opiskelevat pääasiallisesti 10. tai 11. luokalla, joka tietyin varauksin vastaa Suomen lukioiden ensimmäistä ja toista vuotta. Paikat ovat Saksan eri osavaltiossa.

Vaihto on suunnattu ensisijaisesti A-saksaa opiskeleville lukion 1. ja 2. luokan oppilaille sekä B-saksaa opiskeleville lukiolaisille. Kyseeseen voi myös tulla yläkoulusta lukioon siirtyvä oppilas. Edellytämme kaikissa tapauksissa vähintään kolmen vuoden saksanopintoja tai vastaavaa kielitaitoa ennen vaihtoa.

Opetus on maksutonta, mutta koulutarvikkeet ja mahdolliset koulumatkakustannukset vaihto-oppilas maksaa itse.

Pääsääntöisesti kukin matkustaa Saksaan omatoimisesti. Tällöin oleskeluajan tarkoista päivämääristä ja matkustamisesta sovitaan suoraan isäntäperheen kanssa. Myös DFG:n yhteyshenkilö voi antaa ohjeita matkustamiseen liittyen. Lähtöajankohta on elokuussa tai syyskuussa sen mukaan, milloin koulu kussakin osavaltiossa alkaa.

Kolmen kuukauden vaihtoon hakeneet nuoret kutsutaan kunkin vuoden helmi-maaliskuussa pidettävään infotilaisuuteen, jossa puhutaan tarkemmin oleskeluun liittyvistä järjestelyistä. Tilaisuus järjestetään lähtökohtaisesti etänä.

Yhteistyökumppanit-FI

Yhteistyökumppanit

Opetus- ja kulttuuriministeriö, Opetushallitus ja Aue-säätiö tukevat toimintaamme. Oppilasvaihto toteutetaan yhteistyössä saksalaisen kumppanijärjestömme DFG:n kanssa.

OKM
OPH
DFG
AUE-STIFTUNG