Jäsenmatkalaiset tutustuivat saksalaiseen Helsinkiin

Jäsenmatkalaiset tutustuivat saksalaiseen Helsinkiin

SSYL:n jäsenmatkan osallistujat pääsivät viikonloppuna tutustumaan saksalaiseen Helsinkiin. Perjantaina eri puolilta Suomea Helsinkiin saapuneet osallistujat osallistuivat liiton vs. toiminnanjohtaja Paula Schuthin kanssa Pikkuparlamentissa järjestettyyn Berliinin murtumisen juhlaseminaariin. Seminaari oli järjestetty yhteistyössä eduskunnan varapuheenjohtajan Tuula Haataisen ja eduskunnan Saksa-ystävysryhmän toimesta. Seminaarin jälkeen jäsenmatkalaiset osallistuivat vielä Saksan suurlähettilään Detlef Lingemannin isännöimään vastaanottoon Pikkuparlamentissa.

Lauantaina jäsenmatkalaiset tutustuivat Saksalaiseen kirjastoon ja sen historiaan kirjastonjohtaja Gabriele Schrey-Vasaran johdolla. Vierailun jälkeen vuorossa oli saksalaisvaikutteinen arkkitehtuuri Helsingin keskustassa, johon tutustuttiin opastetulla Engel-kiertokävelyllä asiantuntevan oppaan Ulla Martikainen-Florathin matkassa. Kulttuuriohjelman jälkeen ryhmänne kokoontui Goethe-Institutiin SSYL:n sääntömääräiseen syyskokoukseen ja sen jälkeen vielä yhteiselle illalliselle saksalaisomisteiseen ravintola Hausmaniin.

Ja sunnuntaina, viimeisenä matkapäivänä, jäsenmatkalaiset osallistuivat Saksalaisessa kirkossa saksankieliseen jumalanpalvelukseen. Jumalanpalveluksen ja kirkkokahvien jälkeen Saksalaisen seurakunnan pastori Matti Fischer kertoi ryhmällemme Saksalaisen seurakunnan historiasta ja nykyisyydestä ja tarjosi meille kierroksen kirkkoon ja seurakunnan monipuolisiin tiloihin.

Lämmin kiitos kaikille jäsenmatkalle osallistuneille ja terveiset omiin yhdistyksiinne!

Yhteistyökumppanit-FI

Yhteistyökumppanit

Opetus- ja kulttuuriministeriö, Opetushallitus ja Aue-säätiö tukevat toimintaamme. Oppilasvaihto toteutetaan yhteistyössä saksalaisen kumppanijärjestömme DFG:n kanssa.

OKM
OPH
DFG
AUE-STIFTUNG