Kevätkokous 13.4.2024 Saksalaisessa kirjastossa

Kevätkokous 13.4.2024 Saksalaisessa kirjastossa

Suomi-Saksa Yhdistysten Liiton sääntömääräinen kevätkokous pidettiin la 13.4.2024 Saksalaisessa kirjastossa Helsingissä. Puolet liiton jäsenyhdistyksistä oli edustettuna kokouksessa.

Kokouksen alussa Saksalaisen kirjaston tukiyhdistyksen puheenjohtaja Mika Pöpken esitteli kirjaston historiaa sekä tulevaisuudennäkymiä. Keskeisenä seikkana hän mainitsi kirjaston toimintatavan muutoksen: toimintaa ylläpidetään jatkossa vapaaehtoisvoimin ja kirjasto etsii parhaillaan vapaaehtoisia vastaamaan asiakaspalvelusta ja lainaustoiminnasta, mutta myös muista tukitehtävistä kuten kirjanpidosta.

SSYL:n varsinaisessa kevätkokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat eli hyväksyttiin vuoden 2023 toimintakertomus ja tilinpäätös sekä myönnettiin vastuuvapaus liiton hallitukselle ja toimihenkilöille. Lisäksi kokouksesta keskusteltiin talouden ja toiminnan sopeuttamisesta muuttuneeseen valtionavustustilanteeseen. Opetus- ja kulttuuriministeriön liitolle myöntämä avustus vuodelle 2024 pieneni lähes kolmanneksen vuoden 2023 tasosta.

Yhteistyökumppanit-FI

Yhteistyökumppanit

Opetus- ja kulttuuriministeriö, Opetushallitus ja Aue-säätiö tukevat toimintaamme. Oppilasvaihto toteutetaan yhteistyössä saksalaisen kumppanijärjestömme DFG:n kanssa.

OKM
OPH
DFG
AUE-STIFTUNG