Luise Liefländer-Leskinen jatkaa SSYL:n puheenjohtajana

Luise Liefländer-Leskinen jatkaa SSYL:n puheenjohtajana

Luise Liefländer-Leskinen jatkaa SSYL:n puheenjohtajana kauden 2022–2023. Liiton vuoden 2022 hallitus valittiin lauantaina 30.10.2021 SSYL:n sääntömääräisessä syyskokouksessa.  Syyskokous järjestettiin Helsingissä Saksalaisen koulun tiloissa. Kokoukseen osallistu 34 jäsentä 16 jäsenyhdistyksestä. Valtuutettuja edustajia oli paikalla 18.

Myös varapuheenjohtajat Marjaliisa Hentilä ja Gottfried Effe valittiin jatkokaudelle 2022–2023. Erovuoroisista hallitusjäsenistä seuraavan kaksivuotiskauden (2022–2023) jatkavat Maiju Boenisch (Loimaa), Kimmo Karttunen (Joensuu), Eero Pajula (Napapiiri) ja varajäsen Liisa Tiitu (Lapua). Uutena jäsenenä hallitukseen valittiin Ulf Tütken (Kouvola).  Liiton hallituksessa on kolmehenkinen puheenjohtajisto, kahdeksan hallitusjäsentä ja kolme varajäsentä. Hallituskausi on kaksi vuotta.

Kuluvaa kauttaan hallituksessa jatkavat (2021–2022) jäsenet Kirsi Aaltonen-Kiianmies (Tampere), Paula Suoja (Riihimäki), Tuija Särkkä-Wirth (Mikkeli), Anne Vanhala (Lahti) ja varajäsenet Alexandra Dziwis (Turku) ja Satu Oldendorff (Helsinki).

Kokouksen yhteydessä jaettiin SSYL:n myöntämä vuoden 2021 Silta-Brücke palkinto lahtelaiselle saksanopettaja Anne Steenbeckille. Palkinto myönnetään henkilölle, joka on aktiivisesti vaikuttanut ja toiminut saksan kielen puolesta eri yhteyksissä. Anne Steenbeck on ollut aktiivinen saksan kielen parissa niin koulumaailmassa opettajana kuin yhdistysaktiivina suomalais-saksalaisessa yhdistyskentässä. Palkinto jaettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa.

Kiitos kaikille kokoukseen osallistuneille sekä onnea uudelleenvalituille ja uusille hallitusjäsenille!

Yhteistyökumppanit-FI

Yhteistyökumppanit

Opetus- ja kulttuuriministeriö, Opetushallitus ja Aue-säätiö tukevat toimintaamme. Oppilasvaihto toteutetaan yhteistyössä saksalaisen kumppanijärjestömme DFG:n kanssa.

OKM
OPH
DFG
AUE-STIFTUNG