Saksalaisten vaihto-oppilaiden Helsinki-päivä

Saksalaisten vaihto-oppilaiden Helsinki-päivä

SSYL:n saksalaiset vaihto-oppilaat kokoontuivat perjantaina 1.10. Helsinkiin. Tapaaminen oli järjestetty koko syyslukukauden Suomessa viipyville vaihto-oppilaille.  Eri puolilta Suomea saapuneiden oppilaiden yhteinen päivä alkoi SSYL:n toiminnanjohtajan Paula Schuthin ja Helsingin Suomalais-Saksalaisen Yhdistyksen sihteerin Ursula Stenbergin johdolla vierailulla Kansallismuseossa, jonka jälkeen ryhmä kokoontui SSYL:n toimistolle Saksalaiseen kirjastoon vaihtamaan kuulumisia vaihdon sujumisesta, kokemuksista suomalaiskouluissa ja isäntäperheissä ja tutustumaan hieman toisiinsa. Oppilaat ovat olleet tyytyväisiä vaihtoonsa ja päässeet jo monipuolisesti tutustumaan suomen kieleen ja kulttuuriin.

Vaihto-oppilaat saapuivat Suomeen koulujen alkuun elokuussa ja viipyvät koko syyslukukauden. SSYL:n ja sen saksalaisen kumppanijärjestö DFG:n yhteiseen vaihtoon osallistuu tänä vuonna 18 saksalaisnuorta. 12 oppilasta osallistuu kuukauden vaihtoon ja kuusi oppilasta koko syyskauden vaihtoon.

Yhteistyökumppanit-FI

Yhteistyökumppanit

Opetus- ja kulttuuriministeriö, Opetushallitus ja Aue-säätiö tukevat toimintaamme. Oppilasvaihto toteutetaan yhteistyössä saksalaisen kumppanijärjestömme DFG:n kanssa.

OKM
OPH
DFG
AUE-STIFTUNG