Saksalaisten vaihto-oppilaiden yhteinen iltapäivä Helsingissä

Saksalaisten vaihto-oppilaiden yhteinen iltapäivä Helsingissä

Saksalaiset syyskauden vaihto-oppilaat kokoontuivat SSYL:n kutsumana perjantaina 5.10. Helsinkiin. Vaihto-oppilaat vierailivat mm. Kansallismuseossa tutustumassa Suomen itsenäistymisenajan historiaan saksankielisellä opastuksella. Museovierailun jälkeen vaihto-oppilaat kokoontuivat liiton toimistoon Saksalaiseen kirjastoon tutustumaan SSYL:n toimintaan ja jakamaan liiton vs. toiminnanjohtajan kanssa tähänastisia vaihtokokemuksiaan. Myös vertaistuki tässä tilanteessa oli tärkeää ja vaihto-oppilaat iloitsivat toistensa tapaamisesta.

Nuoret asuvat syksyn perheissä eri puolilla Suomea ja käyvät paikallista koulua. Liiton saksalaiset vaihto-oppilaat ovat syykaudella sijoitettuja Ouluun, Kokkolaan, Jyväskylään, Helsinkiin, Espooseen ja Hyvinkäälle. Tänä vuonna saksalaisia vaihto-oppilaita on välitetty Suomeen yhteensä 21. Heistä 12 viipyi Suomessa kuukauden elo-syyskuussa ja yhdeksän koko syyskauden.

SSYL etsii taas nyt loppuvuodesta uusia isäntäperheitä vuonna 2020 Suomeen saapuville saksalaisille vaihto-oppilaille. Vaihto-oppilaat ovat Suomessa joko kuukauden elo-syyskuussa tai neljä kuukautta elo-joulukuussa. Lisätietoja ja ilmoittautumiset isäntäperheeksi: www.ssyl.fi/isantaperheeksi/

Yhteistyökumppanit-FI

Yhteistyökumppanit

Opetus- ja kulttuuriministeriö, Opetushallitus ja Aue-säätiö tukevat toimintaamme. Oppilasvaihto toteutetaan yhteistyössä saksalaisen kumppanijärjestömme DFG:n kanssa.

OKM
OPH
DFG
AUE-STIFTUNG