SSYL:n jäsenmatka ”Saksalainen Turku” innosti ja yhdisti

SSYL:n jäsenmatka ”Saksalainen Turku” innosti ja yhdisti

SSYL:n jäsenmatkalle ”Saksalainen Turku” osallistui viikonloppuna 32 jäsentä eri puolilta Suomea. Osallistujia oli mm. liiton jäsenyhdistyksistä Seinäjoelta, Oulusta, Mikkelistä, Riihimäeltä, Tampereelta ja Helsingistä.

Ohjelma käynnistyi lauantaina opastetulla bussikierroksella Forum Marinumista Meyerin telakalle, jossa pääsimme tutustumaan Turun telakan vaiherikkaaseen historiaan, siellä valmistuneisiin laivoihin ja tutustumaan myös telakka-alueeseen ja sen nykytilanteeseen. Telakkavierailun jälkeen ohjelma jatkui liiton sääntömääräisellä syyskokouksella. Kokouksemme avasi Saksan suurlähetystön talous- ja kulttuuriyksikön päällikkö Julia Kahrl. Avajaispuheessan Kahrl kertoi kokousosallistujille saksan kielen tilanteesta Suomessa, lähetystön ja muiden saksalais-suomalaisten toimijoiden yhteistyöstä sekä lähetystön ajankohtaisista aiheista. Syyskokous järjestettiin Siirtolaisuusinstituutin tiloissa ja virallisen kokousosion jälkeen instituutin johtaja Saara Pellander luennoi meille Siirtolaisuusinstituutin monipuolisesta toiminnasta. Lämmin kiitos mielenkiintoisesta esittelystä ja mahdollisesta vierailla ja kokoustaa Siirtolaisuusinstituutin tiloissa! Kiitos myös Turun Suomalais-Saksalaisen yhdistyksen aktiiveille, jotka vastasivat kokouskahvituksesta. Ilta jatkui yhteisellä illallisella Turun Suomalais-Saksalaisen yhdistyksen kanssa viihtyisässä ravintola Gräddassa. Illan musiikista vastasi laulava saksanopettaja Michael Möbius. Liiton puheenjohtaja Luise Liefländer-Leskinen luovutti Turun yhdistyksen myöntämän Saksa-stipendin Puolalan lukion oppilas Elias Hakaselle.

Sunnuntaina aloitimme opastetulla kierroksella hotelli Kakolassa. Osa jäsenmatkamme osallistujista oli majoittunut historialliseen hotelliin. Kierros nykyään hotellina toimivassa vanhassa lääninvankilassa oli vaikuttava. Samalla kuulimme myös lääninvankilan viereisen, ”Kakolana” tunnetun vankilan vaiheista.

Ja tutustuminen Turkuun jatkui saksankielisellä opastuksella Turun keskustassa. Matkaoppaanamme toimi Anke Michler-Janhunen. Anke kertoi meille Turun saksalaisvaikutteista ja Saksan ja Suomen välisestä historiasta alueella. Kierroksen jälkeen osallistuimme Turun tuomiokirkossa saksankieliseen jumalanpalvelukseen ja kirkkokahveille Saksalaisen seurakunnan tiloissa Kaskenkadulle. Kiitos Saksalaisen seurakunnnan, Kaskenkadun seurakuntakeskuksen sekä Turun Suomalais-Saksalaisen yhdistyksen lämpimästä vastaanotosta – oli ilo vierailla Turussa!

Yhteistyökumppanit-FI

Yhteistyökumppanit

Opetus- ja kulttuuriministeriö, Opetushallitus ja Aue-säätiö tukevat toimintaamme. Oppilasvaihto toteutetaan yhteistyössä saksalaisen kumppanijärjestömme DFG:n kanssa.

OKM
OPH
DFG
AUE-STIFTUNG