SSYL:n jäsenmatka toi jäsenet yhteen Helsinkiin

SSYL:n jäsenmatka toi jäsenet yhteen Helsinkiin

SSYL:n kolmipäiväinen jäsenmatka ”Saksalainen Helsinki” käynnistyi perjantaina 29.10. vierailulla Saksan suurlähetystössä. Suurlähettiläs Konrad Arz von Straussenburg otti ryhmämme lähetystössä vastaan ja eri puolilta Suomea saapuneet jäsenet pääsivät tutustumaan lähetystöön, sen henkilökuntaan ja kuulemaan ajankohtaisia uutisia Saksan politiikasta, yhteiskunnasta ja lähetystön toiminnasta.

Jäsenmatka jatkui lauantaina vierailulla Saksalaisessa kirjastossa, jossa kuulimme mm. etälainamahdollisuudesta sekä kirjakokoelmien tilaamisesta kaupunginkirjastoihin eri puolille Suomea. Kirjastosta meille oli kertomassa kirjastonhoitaja Marja Immonen.

Kirjastovierailun jälkeen matka jatkui Saksalaiseen kouluun, jossa Uta-Maria Liertz johdatti meidät Saksalaisen koulun 140-vuotisen historian jäljille. Samassa yhteydessä järjestettiin myös liiton sääntömääräinen syyskokous. Jäsenmatkamme toinen päivä päättyi iloisissa merkeissä yhteiseen illalliseen ravintola Hausmanissa.

Jäsenmatkan viimeisenä päivänä sunnuntaina pääsimme tutustumaan Saksalais-Suomalaiseen kauppakamariin ja Saksalaiseen seurakuntaan.

Saksalais-Suomalaisen kauppakamarin toimintaa ja tiloja sekä Suomen ja Saksan välisiä taloussuhteita ja kulttuurieroja yritystoiminnassa meille esitteli Antti Grönlund.

Saksalaisessa seurakunnalla tutustuimme kirkon arkkitehtuuriin ja historiaan ja seurakunnan nykytilanteeseen. Samalla jäsenmatkalaisten oli mahdollista tutustua siellä esillä olleeseen ”Saksalaiset maahanmuuttajat Helsingissä” -näyttelyyn. Jäsenmatka päättyi yhteiseen kahvitilaisuuteen seurakuntasalissa.

Kolmepäiväiselle jäsenmatkalle osallistui 25 jäsentä 17 jäsenyhdistyksestä eri puolilta Suomea.

Lämmin kiitos vierailukohteillemme vieraanvaraisuudesta ja mielenkiintoisista esityksistä sekä kaikille jäsenmatkan osallistujille!

 

 

Yhteistyökumppanit-FI

Yhteistyökumppanit

Opetus- ja kulttuuriministeriö, Opetushallitus ja Aue-säätiö tukevat toimintaamme. Oppilasvaihto toteutetaan yhteistyössä saksalaisen kumppanijärjestömme DFG:n kanssa.

OKM
OPH
DFG
AUE-STIFTUNG