Ulla Aue-palkinto pj. Luise Liefländer-Leskiselle

Ulla Aue-palkinto pj. Luise Liefländer-Leskiselle

Suomi-Saksa Yhdistysten Liitto ry:n puheenjohtaja tohtori Luise Liefländer-Leskiselle on myönnetty Aue-Säätiön Ulla Aue-palkinto. Liefländer-Leskinen saa palkinnon (5000 e) merkittävästä ja monipuolisesta toiminnastaan saksan kielen taidon edistämiseksi ja saksankielisen Euroopan kulttuurin välittämiseksi suomalaisille. Palkinto on aiemmin myönnetty taiteilija, muusikko M.A. Nummiselle (2010) ja musiikin- ja saksanopettaja Robert Bärille (2000).

Palkinto luovutettiin Luise Liefländer-Leskisellle 4. maaliskuuta Aue-Säätiön 35-vuotisjuhlatilaisuudessa Helsingissä. Laudation piti Aue-Säätiön historioitsijatoimikunnan varapuheenjohtaja Marjaliisa Hentilä.Juhlavuoden kunniaksi Aue-Säätiö jakoi neljä palkintoa.

Theodor Aue-palkinnon (10.000 e) sai professori Christian Breyer merkittävästä työstään suomalais-saksalaisessa, eurooppalaisessa ja globaalissa tutkijayhteisössä tavoitteena löytää yhteisiä energiaratkaisuja kasvihuonepäästöjen pienentämiseen ja siten ratkaisuja aikamme suuriin haasteisiin.

Margarethe Aue-palkinto (5000 e) myönnettiin Thomas Lindnerille tunnustuksena sitoutuneesta saksankielisestä kansalaistoiminnasta eurooppalaisten henkisten arvojen edistämiseksi ja Rauhan ja yhteisymmärryksen mitalin ja siihen liittyvän palkinnon (5000 e) sai VTT Teija Tiilikainen, joka on sekä tutkijana että muissa toimissaan vaalinut ja syventänyt suomalaisten yhteenkuuluvuutta ja suhteita saksankielisen Euroopan kanssa näin edistäen Euroopan kansojen rauhanomaista rinnakkaiseloa yli kansallisvaltioiden rajojen.

Kuva: Jari Soini

 

Yhteistyökumppanit-FI

Yhteistyökumppanit

Opetus- ja kulttuuriministeriö, Opetushallitus ja Aue-säätiö tukevat toimintaamme. Oppilasvaihto toteutetaan yhteistyössä saksalaisen kumppanijärjestömme DFG:n kanssa.

OKM
OPH
DFG
AUE-STIFTUNG