Vuosivaihto-oppilaiden starttiseminaari Ludwigsburgissa

Vuosivaihto-oppilaiden starttiseminaari Ludwigsburgissa

SSYL:n vuosivaihto-oppilaat aloittivat viikonloppuna vaihtokautensa yhteisellä starttiseminaarilla Baden-Württembergin Ludwigsburgissa.

DFG:n ja SSYL:n yhteistyönä toteutetussa seminaarissa käsiteltiin mm. saksalaista koulujärjestelmää, tapakulttuuria ja perhe-elämän eroja Suomen ja Saksan välillä sekä myös oppilaiden omia tuntemuksia mm. perheestä erossa olemisesta ja uuteen sopeutumiseen. Viikonlopun aikana uudet vaihto-oppilaat ennättivät myös viettää yhteistä vapaa-aikaa ja harjoitella tavanomaisimpia fraaseja koulu- ja perhearkeen sopeutumisen tueksi.

Seminaarin toteutuksesta vastasi Baden-Württembergin DFG:n oppilasvaihtovastaava Heta Priiki ja mukana seminaarissa olivat lisäksi myös DFG:n oppilasvaihtovastaava Rainer Otto sekä  SSYL:n vs. toiminnanjohtaja Paula Schuth.

Seitsemän vaihto-oppilaan ryhmä oli erittäin motivoitunut koko viikonlopun ajan ja odotti innolla isäntäperheidensä tapaamista. Viikonloppu huipentuikin sunnuntai-iltapäivänä yhteiseen kahvitilaisuuteen eri puolilta Baden-Württembergiä saapuneiden isäntäperheiden kanssa. Kahvitilaisuudesta matka jatkui sitten kohti uutta kotia ja koulun aloitusta jo heti maanantaina.

SSYL:n vaihto-oppilaat on Sakassa syyskuusta kesäkuuhun 2019. Vaihto-oppilaat elävät saksalaisissa isäntäperheissä ja käyvät paikallista lähikouluaan. Opetuskielenä on saksa.

SSYL välittää yhteistyössä saksalaisen yhteistyökumppaninsa DFG:n kanssa vuosittain vajaat sata suomalaista vaihto-oppilasta kuukauden, kolmen kuukauden ja vuoden mittaisiin vaihtojaksoihin eri puolille Saksaa. Suomeen saapuu vuosittain noin 25 saksalaista vaihto-oppilasta.

Yhteistyökumppanit-FI

Yhteistyökumppanit

Opetus- ja kulttuuriministeriö, Opetushallitus ja Aue-säätiö tukevat toimintaamme. Oppilasvaihto toteutetaan yhteistyössä saksalaisen kumppanijärjestömme DFG:n kanssa.

OKM
OPH
DFG
AUE-STIFTUNG