(FI) SSYL mukana Eurooppa-päivän tapahtumassa Helsingissä

(FI) SSYL mukana Eurooppa-päivän tapahtumassa Helsingissä

SSYL osallistui Eurooppa-päivänä 9.5. yhdessä Suomi-Ranska Yhdistysten Liiton ja Helsingin Suomalais-Saksalaisen Yhdistyksen kanssa Eurooppa-päivän tapahtumaan Helsingin Narinkkatorilla. EU:n instituutioiden esittelyn ja puolueiden lisäksi paikalla oli myös ystävyysseuroja muistuttamassa eurooppalaisten kansojen ja kielten ystävyydestä ja yhtenäisyydestä. Tapahtuman järjesti Eurooppalainen Suomi ry.

SSYL ja Suomi-Ranska Yhdistysten Liitto olivat yhdessä kutsuneet Suomen kieltenopettajien liiton puheenjohtaja Sanna Karppasen mukaan Eurooppa-päivään keskustelemaan saksan ja ranskan kielen asemasta suomalaisessa koulutuskentässä. Sanna Karppanen esitti huolensa monikielisyyden vähenemisestä Suomessa ja painotti monipuolisen kielitaidon tärkeyttä. Kymmenen viime vuoden aikana saksan kielen ylioppilaskokeen suorittaneiden määrä on esimerkiksi vähentynyt noin 3000 kokelaasta tuhanteen.

Karppanen nosti lisäksi esiin monipuolisen kielitaidon merkityksen mm. työelämässä, mutta painotti myös kielitaitoa ja kielten osaamista arvona sinänsä. Kielen osaaminen mahdollistaa syvemmän kulttuurin tuntemuksen ja avaa monella tapaa portteja uuteen, muistutti Karppanen. Puheenvuoro oli tärkeä, ilma mitä aurinkoisin ja yleisö kiinnostunutta. Kiitos kaikille mukanaolleille!

Yhteistyökumppanit-FI

Yhteistyökumppanit

Opetus- ja kulttuuriministeriö, Opetushallitus ja Aue-säätiö tukevat toimintaamme. Oppilasvaihto toteutetaan yhteistyössä saksalaisen kumppanijärjestömme DFG:n kanssa.

OKM
OPH
DFG
AUE-STIFTUNG