(FI) Haku vaihto-oppilaaksi on alkanut

(FI) Haku vaihto-oppilaaksi on alkanut

Jotka tulevat suorinta tietä, saapuvat tyhjin taskuin.
Jotka ovat kolunneet kaikki polut, tulevat säihkyvin silmin, polvet ruvella, outoja hedelmiä hauraassa säkissään.
Niin se ystäväni on, niin se on, että eksymättä et löydä perille.
-Tommy Tabermann

Nämä sanat ovat löytö eräältä SSYL:n vuosivaihtarilta. Hän jos kuka tietää, että vaihto-oppilasjakso on seikkailu. Joskus paistaa aurinko, välillä tarvitaan laastaria. Ylä- ja alamäet kuuluvat asiaan, ne kartuttavat elämänkokemusta ja selviytymistaitoja.

Vaihtoaikana opitaan ennen kaikkea puhumaan saksaa, sanotaan yläkoululaisten ja lukiolaisten palautteissa. Tärkeää on unohtaa kielioppivirheet ja saada suu auki.

Minustako vaihto-oppilas?

Vaihto-oppilas on yläkoululainen tai lukiolainen, joka hallitsee saksan perusteet. Hän on kiinnostunut kokeilemaan saksan kielen taitoaan ja kulttuurintuntemustaan käytännössä. Saksankielinen perhetausta ei estä hakemista.

Vaihto-oppilas asuu saksalaisessa perheessä ja käy paikallista koulua. Hänen on hyvä olla varustettu avoimuudella ja kärsivällisyydellä, sillä kieleen ja kulttuuriin sopeutuminen vaatii aikaa ja työtä. Vaiva kuitenkin palkitsee: voit saada uuden kodin keskeltä Eurooppaa!

Intresse, kiinnostaako?

Kuukauden, kolmen kuukauden ja koko lukuvuoden vaihtopaikat vuodelle 2013 ovat nyt haussa. Paikat vahvistuvat helmi-huhtikuussa 2013. Kannattaa hakea, paikkoja on runsaasti!

Yhteistyökumppanit-FI

Yhteistyökumppanit

Opetus- ja kulttuuriministeriö, Opetushallitus ja Aue-säätiö tukevat toimintaamme. Oppilasvaihto toteutetaan yhteistyössä saksalaisen kumppanijärjestömme DFG:n kanssa.

OKM
OPH
DFG
AUE-STIFTUNG