(FI) Hakuaika vaihto-oppilaaksi on alkanut

(FI) Hakuaika vaihto-oppilaaksi on alkanut

Vaihto-oppilaspaikat Saksaan vuodelle 2014 ovat nyt haussa. Valittavana on

  • kuukauden vaihto kesä-heinäkuussa 2014
  • kolmenkuukauden vaihto syksyllä 2014 (syys-marraskuu) ja
  • perinteinen vuosivaihto lukuvuonna 2014 – 2015.

Vaihdossa kieltä opitaan käytännössä! Vaihto-oppilas asuu saksalaisessa perheessä ja käy paikallista koulua ikätovereidensa kanssa.

Haku tapahtuu verkossa ja se kestää helmikuun 2014 loppuun tai niin kauan kuin paikkoja riittää. Liikkeellä kannattaa olla ajoissa! Suomi-Saksa Yhdistysten Liitto (SSYL) tarkastaa valmiit hakemukset, minkä jälkeen ne lähtevät Saksaan SSYL:n sisarjärjestölle Deutsch-Finnische Gesellschaftille, joka vastaa isäntäperheiden etsimisestä ja järjestelyistä Saksassa. Vaihtoprosessin aikatauluun voi siis vaikuttaa olemalla ajoissa liikkeellä.

Paikkoja kuukauden kesävaihtoon on noin 150 ympäri Saksaa. Kolmen kuukauden vaihtoon paikkoja on noin 15 Ala-Saksin (Niedersachsen) osavaltiossa ja lukuvuosivaihtoon samaiset noin 15 paikkaa Baden-Württembergin osavaltiossa. Viime vuosina kaikki hakukelpoiset hakijat ovat päässeet matkaan!

Parhaan kuvan vaihdosta antavat itse vaihto-oppilaat. Kannattaakin tutustua jo vaihdossa olleiden palautteisiin.

Katso lisätiedot ja hakuohjeet

Yhteistyökumppanit-FI

Yhteistyökumppanit

Opetus- ja kulttuuriministeriö, Opetushallitus ja Aue-säätiö tukevat toimintaamme. Oppilasvaihto toteutetaan yhteistyössä saksalaisen kumppanijärjestömme DFG:n kanssa.

OKM
OPH
DFG
AUE-STIFTUNG