(FI) Hakuaika oppilasvaihtoon päättyy 31.1.2018!

(FI) Hakuaika oppilasvaihtoon päättyy 31.1.2018!

Hakuaika vaihtoon vuodelle 2018 päättyy 30. 1.2018. Vaihtoon voi hakea 1.10.2017-31.1.2018 välisenä aikana sähköisen hakupalvelumme kautta.

Oppilasvaihtomme on suunnattu lukiolaisille ja yläkoulun 8.- ja 9.-luokkalaisille, joilla on vähintään saksan perusteet hallussa. Nuoret asuvat isäntäperheissä ja käyvät paikallista koulua. Kieltä ja kulttuuria opitaan näin käytännössä, arkipäivän tilanteissa. Kaksikielinen perhetausta ei estä hakemista.

Vaihtoajat Suomesta Saksaan

  • Kuukauden kesävaihto, paikkoja noin sata ympäri Saksaa. Paikkoja voivat hakea 8.- ja 9.-luokkalaiset sekä lukiolaiset, jotka ovat opiskelleet saksaan vähintään vuoden.
  • Kolmen kuukauden vaihto syksyllä. Paikkoja on noin 15 Ala-Saksissa (Niedersachsen) lukiolaisille, jotka ovat opiskelleet saksaan vähintään kolme vuotta.
  • Lukuvuosivaihto. Paikkoja noin 15 Baden-Württembergissä lukiolaisille, jotka ovat opiskelleet saksaan vähintään kolme vuotta.

Lisätietoja, haku-ohjeet ja hakeminen

Yhteistyökumppanit-FI

Yhteistyökumppanit

Opetus- ja kulttuuriministeriö, Opetushallitus ja Aue-säätiö tukevat toimintaamme. Oppilasvaihto toteutetaan yhteistyössä saksalaisen kumppanijärjestömme DFG:n kanssa.

OKM
OPH
DFG
AUE-STIFTUNG