(FI) Jukka Peuralla Saksan ansioritarikunnan ansiomerkki

(FI) Jukka Peuralla Saksan ansioritarikunnan ansiomerkki

Suurlähettiläs Dorothee Janetzke-Wenzel ja Seinäjoen Suomi-Saksa Yhdistyksen hallituksen jäsen, majuri (res.) Jukka Peura.

Saksan suurlähetystössä vietettiin lokakuussa 2014 suomalais-saksalaisen reserviläistoiminnan juhlahetkeä, kun suurlähettiläs Dorothee Janetzke-Wenzel luovutti majuri (res.) Jukka Peuralle Saksan liittotasavallan ansioritarikunnan ansiomerkin.  Peura on Kauhavan sivistystoimenjohtaja sekä Seinäjoen Suomi-Saksa yhdistyksen jäsen. Hän myös toimii yhdistyksen hallituksessa.

Jukka Peura on ollut luomassa Suomen ja Saksan välistä reserviläisyhteistoimintaa ja hän johtaa sitä edelleen. Vuodesta 2003 alkaen suomalais-saksalainen reserviläisjoukko on ollut mukana Hohenlockstedissa Finnentagin juhlallisuuksissa. Viime vuosina reserviläisryhmä on saanut Hohenlockstedtin juhlassa puolivirallisen aseman kunniaosastona.

Tilaisuudessa oli läsnä Jääkäripataljoonan 27:n perinneyhdistyksen edustajia kenraalimajuri Jukka Pennasen johdolla, suomalais-saksalaisen reserviläistoiminnan aktivisteja sekä Jukka Peuran omaisia.

Artikkeli Jukka Knuuti

Yhteistyökumppanit-FI

Yhteistyökumppanit

Opetus- ja kulttuuriministeriö, Opetushallitus ja Aue-säätiö tukevat toimintaamme. Oppilasvaihto toteutetaan yhteistyössä saksalaisen kumppanijärjestömme DFG:n kanssa.

OKM
OPH
DFG
AUE-STIFTUNG