(FI) Kevätkokous kokosi jäsenyhdistysten edustajat viikonloppuna Turkuun

(FI) Kevätkokous kokosi jäsenyhdistysten edustajat viikonloppuna Turkuun

Suomi-Saksa Yhdistysten Liiton kevätkokous pidettiin viikonloppuna Turussa aurinkoisissa merkeissä. Turun Suomalais-Saksalaisen Yhdistyksen isännöiminä Turkuun oli lauantaina 7.4. saapunut jäsenyhdistysten edustajia eri puolilta Suomea. Turun kaupunginjohtaja Minna Arve oli mukana paikalla toivottamassa kokousväen tervetulleeksi. Arve painotti avajaispuheenvuorossaan Turun hyviä suhteita Saksaan, jotka näyttäytyvät niin kaupan ja teollisuuden kuin esimerkiksi aktiivisen ystävyyskaupunkitoiminnan kautta. Arve kiitti myös Turun Suomalais-Saksalaista Yhdistystä hyvästä ja pitkäjänteisestä yhteistyöstä.

Saksan suurlähetystön terveiset tilaisuudessa välitti lähetystön lehdistöpäällikkö Joachim Bussian. Bussian painotti puheenvuorossaan oppilasvaihdon tärkeyttä ja kiitti yhdistyksiä eri puolilla Suomea niiden monipuolisesta toiminnasta Saksan kielen ja kulttuurin puolesta. Tilaisuuden musiikista vastasivat Duo Wilhelmína Tómasdóttir (laulu) ja Siiri Ylijoki (piano) Felix Mendelssohn Bartholdyn kappaleilla.

Kokouksen jälkeen FM Mikko Meronen tarjosi luennollaan mielenkiintoisen katsauksen suomalais-saksalaisen sukellusvenerakentamisen yhteiseen historiaan Turussa. Kevätkokous järjestettiin merenkulun erikoismuseo Forum Marinumissa Aurajoen varrella.

Kevätkokouksen jälkeen ilta jatkui jalkapallon seurassa, kun turkulaisten oma Turbine Turku kohtasi FC Germanian Helsingistä Impivaaran jalkapallohallissa. Saksankielisten joukkueiden ystävyyspeli päättyi helsinkiläisten voittoon.  Ja sunnuntaina kokousedustajilla oli vielä mahdollisuus osallistua saksankieliseen opastukseen Turun linnassa.

Yhteistyökumppanit-FI

Yhteistyökumppanit

Opetus- ja kulttuuriministeriö, Opetushallitus ja Aue-säätiö tukevat toimintaamme. Oppilasvaihto toteutetaan yhteistyössä saksalaisen kumppanijärjestömme DFG:n kanssa.

OKM
OPH
DFG
AUE-STIFTUNG