Etsimme vielä isäntäperheitä saksalaisnuorille!

Etsimme vielä isäntäperheitä saksalaisnuorille!

Etsimme  saksalaisille vaihto-oppilaille taas innostuneita isäntäperheitä Suomesta. Voit lähteä isäntäperheeksi kuukaudeksi (elo-syyskuu 2019) tai koko syksyksi (elo-joulukuu 2019). Välitämme vuosittain kymmenille Suomesta kiinnostuneille vaihto-oppilaille isäntäperheitä Suomesta. Samalla kun toimitte suomalaisen kielen ja kulttuurin lähettiläänä, pääsette itsekin  kielikylpyyn ja opitte vaihto-oppilaalta hänen kulttuuristaan. Isäntäperheiden välitys on parhaillaan käynnissä ja osa saksalaisnuorista on jo välitetty. Etsimme kuitenkin vielä perheitä etenkin syysvaihtoon tuleville nuorille.

Nuoret ovat iältään 14–18-vuotiaita. Suomessa he käyvät paikallista koulua ja asuvat isäntäperheessä osallistuen sen arkeen ja vapaa-aikaan. Vaihto-oppilas on iloineen ja suruineen kuin perheenjäsen.

Vaihtojen pituudet

  • 4 viikon vaihto elokuun puolivälistä syyskuulle
  • 4 kuukauden lukukausivaihto syksyllä (elo-joulukuu)

Kulut ja terveydenhuolto

Vaihto-oppilas maksaa isäntäperheelleen oleskelun pituudesta riippuen 200 – 250 euroa kuukaudessa asumisesta ja ylläpidosta. Harrastuksensa, omaehtoiset vapaa-ajan rientonsa ja mahdolliset koulumatkansa vaihto-oppilas maksaa itse.

Vaihto-oppilailta vaaditaan myös voimassa oleva tapaturma- ja vastuuvakuutus.

Kiinnostuitko?

Lisätietoja verkkosivuiltamme kohdasta isäntäperheeksi.

Yhteistyökumppanit-FI

Yhteistyökumppanit

Opetus- ja kulttuuriministeriö, Opetushallitus ja Aue-säätiö tukevat toimintaamme. Oppilasvaihto toteutetaan yhteistyössä saksalaisen kumppanijärjestömme DFG:n kanssa.

OKM
OPH
DFG
AUE-STIFTUNG