(FI) Muista täydentää liitteet vaihtohakemukseesi

(FI) Muista täydentää liitteet vaihtohakemukseesi

Vielä ehtii hakea vaihto-oppilaaksi Saksaan! Olemme saaneet kymmeniä hakemuksia eripituisiin vaihtoihin, mutta uusille hakemuksille on yhä tilaa.

Hakemus on sähköinen. Täytät lomakkeelle perustietosi, minkä lisäksi tarvitsemme seuraavat liitteet

  • kasvokuva
  • Lebenslauf (teksti itsestäsi, perheestäsi, harrastuksistasi ja mielenkiinnonkohteistasi, ohjepituus A4)
  • opettajan lausunto.

Pelkkä hakulomake ei siis riitä – muistathan täydentää hakemukseesi edellä mainitut tiedostot.

Toimi nopeasti

Hakemista ei kannata viivytellä. Valmiit hakemukset lähtevät saman tien Saksaan sisarjärjestömme Deutsch-Finnische Gesellschaftin (DFG) jatkokäsittelyyn.

Saksassa hakemuksesi ohjataan aluekoordinaattorille, joka etsii sinulle isäntäperheen. Hän on myös yhteyshenkilösi vaihdon ajan.

Aluekoordinaattori on sinuun yhteydessä viimeistään siinä vaiheessa, kun hän on löytänyt potentiaalisen isäntäperheen. Hän voi ottaa yhteyttä aikaisemminkin pyytääkseen lisätietoja sinusta ja toiveistasi.

Hakuprosessin aikataulu

Hakuprosessi etenee kunkin kohdalla hieman eri tahtiin. Asiaan vaikuttavat muun muassa hakemisajankohta, erityistoiveet ja mahdolliset allergiat, minkä lisäksi DFG:n aluekoordinaattorit toimivat kukin oman aikataulunsa mukaan. He tekevät työtä vapaaehtoisina.

SSYL on yhteydessä hakijoihin helmikuussa. Tässä vaiheessa monet kesävaihtoon hakeneet saavat vahvistuksen paikasta (huom. isäntäperhe ei tässä vaiheessa ole välttämättä vielä selvillä) ja lisäohjeita käytännön järjestelyihin liittyen. Isäntäperheiden tiedot selviävät helmi-huhtikuussa 2013.

Pidempiin vaihtoihin (kolme kuukautta ja lukuvuosi) hakeneet sekä heidän vanhempansa/huoltajansa saavat kevättalvella kutsun infotilaisuuteen, joka järjestetään maalis-huhtikuussa 2013. Tilaisuudessa on paikalla DFG:n edustaja, joka haastattelee hakijat.

Pidempiin vaihtoihin hakeneiden paikat vahvistuvat keväällä sitä mukaa, kun sopivia isäntäperheitä on löytynyt.

Lisätiedot

Yhteistyökumppanit-FI

Yhteistyökumppanit

Opetus- ja kulttuuriministeriö, Opetushallitus ja Aue-säätiö tukevat toimintaamme. Oppilasvaihto toteutetaan yhteistyössä saksalaisen kumppanijärjestömme DFG:n kanssa.

OKM
OPH
DFG
AUE-STIFTUNG