Saksalaiset vaihto-oppilaat tapasivat Helsingissä

Saksalaiset vaihto-oppilaat tapasivat Helsingissä

Tämän syksyn saksalaiset vaihto-oppilaat kokoontuivat sunnuntaina 7. lokakuuta Helsingissä SSYL:n järjestämään yhteiseen tapaamiseen. Nuoret saapuivat tapaamiseen eri puolilta Suomea. Ohjelmassa oli vierailu Kansallismuseossa sekä kuulumistenvaihto ja palautekeskustelu SSYL:n toimistossa.

Kansallismuseossa SSYL:n vaihto-oppilaat pääsivät saksankielisen oppaan johdolla tutustumaan monipuolisesti Suomen historiaan esihistorialliselta kaudelta aina nykypäivään saakka. Museosta jatkoimme SSYL:n toimistoon vaihtamaan kuulumisia alkukuukausien vaihtokokemuksista.  Aktiiviset ja motivoituneet vaihto-oppilaat ovat sopeutuneet hyvin suomalaiseen koulumaailmaan ja arkeen isäntäperheissään.

Saksalaiset vaihto-oppilaat ovat saapuneet Suomeen elokuussa ja he palaavat takaisin Saksaan joulukuussa. SSYL:n ja DFG:n yhteistyössä toteutettuun vaihtoon osallistuu tänä vuonna syyskaudella kahdeksan saksalaista vaihto-oppilasta ja 16 yhden kuukauden elo-syyskuussa Suomessa vieraillutta nuorta.

Etsimme ensi vuoden elo-syyskuulle (1kk) ja syyskaudelle (4kk) taas isäntäperheitä saksalaisille vaihto-oppilaille. Lisätietoja isäntäperhetoiminnastamme www.ssyl.fi/isäntäperheeksi ja yhteydenotot info(at)ssyl.fi.

Yhteistyökumppanit-FI

Yhteistyökumppanit

Opetus- ja kulttuuriministeriö, Opetushallitus ja Aue-säätiö tukevat toimintaamme. Oppilasvaihto toteutetaan yhteistyössä saksalaisen kumppanijärjestömme DFG:n kanssa.

OKM
OPH
DFG
AUE-STIFTUNG