Saksankielisten historia Suomessa kiinnostaa kouluissa

Saksankielisten historia Suomessa kiinnostaa kouluissa

SSYL:n, Aue-säätiön ja Helsingin kaupungin yhteistyössä toteutettu Saksankieliset maahanmuuttajat Suomessa –näyttely on koulukierroksellaan innostanut saksanopettajia ja oppilaita eri puolilla Suomea pohtimaan maahanmuuton vaikutuksia sekä saksan kielen ja kulttuurin asemaa Suomessa.

Näyttely esittelee saksankielisten asemaa Suomessa 1800-luvulla, jolloin saksankielisten sukujen merkitys Suomen ja sen pääkaupungin kehitykselle oli keskeinen.  Helsinki oli kansainvälinen kaupunki ja saksan kieli venäjän ja ruotsin jälkeen sen kolmanneksi puhutuin vähemmistökieli.

Näyttely on kiertänyt vuoden 2018 aikana yhteensä 12 koulussa eri paikkakunnilla ja palaamassa nyt takaisin SSYL:n toimistolle Helsinkiin. Kouluilta positiivista palautetta saanut näyttely lähtee seuraavan kerran koulukierrokselle taas tämän vuoden syksyllä. Näyttely on kaksikielinen (suomi-saksa) ja se soveltuu saksankielen oppiaineen lisäksi hyvin myös käytettäväksi historian tai yhteiskuntaopin tunneilla.

Varaukset ja tiedustelut näyttelystä SSYL:n toimistosta info(at)ssyl.fi.

Yhteistyökumppanit-FI

Yhteistyökumppanit

Opetus- ja kulttuuriministeriö, Opetushallitus ja Aue-säätiö tukevat toimintaamme. Oppilasvaihto toteutetaan yhteistyössä saksalaisen kumppanijärjestömme DFG:n kanssa.

OKM
OPH
DFG
AUE-STIFTUNG