SSYL:n jäsenmatkalaiset tutustuivat saksalaiseen Helsinkiin

SSYL:n jäsenmatkalaiset tutustuivat saksalaiseen Helsinkiin

Jäsenmatkaviikonloppu kokosi liiton jäseniä eri puolita Suomea 9.-11.11. tutustumaan saksalaiseen Helsinkiin. Jäsenmatkalaiset vierailivat eduskunnassa Saksa-ystävyysryhmän puheenjohtajan Tytti Tuppuraisen vieraana, Saksan suurlähetystössä, Saksalaisessa kirjastossa ja Saksalaisessa kirkossa. Lisäksi matkalaiset tutustuivat Carl Ludvig Engelin suunnittelemaan Helsingin keskustaan.

Kansanedustaja Tuppurainen painotti tapaamisessa monikielisyyden ja saksan kielen aseman merkitystä Suomessa sekä eduskunnan ystävyysryhmän hyviä ja aktiivisia suhteita Saksaan. Saksan suurlähetystössä lähettiläs Detlef Lingemann otti ryhmämme vastaan ja kiitti saksalais-suomalaisten yhdistysten edustajia tärkeästä panoksesta Suomen ja Saksan välisten suhteiden parissa. Saksalaisessa kirjastossa jäsenet pääsivät ostamaan ja lainaamaan saksankielistä kirjallisuutta ja kuulemaan mm. kaukolaina- ja siirtokokoelmapalveluista, joiden kautta kirjoja on mahdollista saada myös Helsingin ulkopuolelle. Sunnuntaina jäsenmatkalaiset osallistuivat Saksalaisessa kirkossa saksankieliseen jumalanpalvelukseen ja kirkkokahveille. Kirkkokahvien jälkeen pappi Matti Fischerin johdolla tutustuttiin Saksalaisen kirkon arkkitehtuuriin ja seurakunnan toimintaan.

Jäsenmatka tarjosi mahdollisuuksia verkostoitumiseen niin jäsenten kesken kuin suomalais-saksalaisten toimijoiden kanssa. Vastaanotto vierailukohteissa oli hyvin positiivinen ja tunnelma matkalla mitä mainioin.

Kuvat: Martin Hodel ja Helena Tanskanen, Joensuu

Yhteistyökumppanit-FI

Yhteistyökumppanit

Opetus- ja kulttuuriministeriö, Opetushallitus ja Aue-säätiö tukevat toimintaamme. Oppilasvaihto toteutetaan yhteistyössä saksalaisen kumppanijärjestömme DFG:n kanssa.

OKM
OPH
DFG
AUE-STIFTUNG