Finnische Gastschüler beginnen ihren Austausch in Ludwigsburg

Finnische Gastschüler beginnen ihren Austausch in Ludwigsburg

Suomalaisnuoret aloittivat syyskuun puolivälissä vaihto-oppilasvuotensa Saksassa yhteisellä starttiseminaarilla Ludwigsburgissa. Suomi-Saksa Yhdistysten Liiton ja Deutsch-Finnische Gesellschaftin yhteistyössä toteuttaman starttiseminaarin tarkoituksena on valmistaa suomalaisnuoria vaihto-oppilasaikaansa Saksassa.

Ohjelmassa oli mm. kieliharjoittelua, Saksan kulttuurin tuntemusta ja vierailu Ludwigsburgin kauniissa barokkilinnassa. ”Innokasta ja motivoitunutta porukkaa”, summaa DFG:n Baden-Württembergin alueyhdistyksen oppilasvaihtokoordinaattori Heta Priiki seminaarin tunnelmaa, ”vaikka toki jännitystäkin on ilmassa kun vaihtovuosi on vasta edessäpäin.”

Vuosivaihtareille on löytynyt isäntäperheitä eri puolilta eteläisen Baden-Württembergin osavaltiota. Oppilasvaihtokoordinaattori Heta Priiki on etsinyt vaihto-oppilaille isäntäperheet ja koulupaikat Saksassa. Hän toimii myös suomalaisnuorten yhteys- ja tukihenkilönä heidän vaihtonsa aikana. Lukuvuodeksi 2017/2018 Baden Württembergiin lähti yhteensä kahdeksan suomalaista.

Die finnischen Gastschülerinnen haben Mitte September ihr Austauschjahr in Deutschland mit einem Startseminar in Ludwigsburg begonnen. Der Statseminar für die Jahresschüler wurde von der Deutsch-Finnischen Gesellschaft (DFG) in Zusammenarbeit mit dem Verband der Finnisch-Deutschen Vereine (SSYL) organisiert. Die acht Schülerinnen sind in Baden-Württemberg in Gastfamilien untergebracht. Sie bleiben in Baden-Württemberg bis nächsten Sommer. Der Startseminar soll die Jugendlichen auf ihren Auslandsaufenthalt, das Schulleben, den Alltag in Deutschland und in der Gastfamilie vorbereiten.

Yhteistyökumppanit-FI

Yhteistyökumppanit

Opetus- ja kulttuuriministeriö, Opetushallitus ja Aue-säätiö tukevat toimintaamme. Oppilasvaihto toteutetaan yhteistyössä saksalaisen kumppanijärjestömme DFG:n kanssa.

OKM
OPH
DFG
AUE-STIFTUNG