Vuosivaihtarit Stuttgartin joulutorilla

Vuosivaihtarit Stuttgartin joulutorilla

SSYL:n vuosivaihto-oppilaat eri puolilta Baden-Württembergiä ja Baijeria kokoontuivat viime perjantaina 14.12. joulunalustapaamiseen Stuttgartiin. SSYL:n vuosivaihtarit pääsivät yhdessä DFG:n oppilasvaihtokoordinaattori Heta Priikin kanssa tutustumaan Baden-Württembergin osavaltion parlamenttiin. Parlamentissa suomalais-saksalainen vihreiden kansanedustaja Daniel Renkonen kertoi omasta taustastaan ja työstään Landtagissa sekä Baden-Württembergin osavaltion liikenne-, energia- ja ympäristöpolitiikasta. Keskustelua käytiin vilkkaasti myös Suomen ja Saksan koululaitosten eroista sekä saksalaisen jääkiekon tilanteesta. Istuntosalissa halukkaat saivat lisäksi kokeilla, miltä tuntui istua vaikkapa itse puhemiehen paikalla.

Virallisemman osuuden jälkeen vaihto-oppilaat vierailivat vielä suomalaisella joulutorilla juomassa glögiä ja Glühweinia ja vaihtamassa kuulumisia. Mukana vierailulla oli oppilaiden lisäksi Baden-Württembergin opetustoimen puolesta oppilasvaihdon yhteyshenkilö Christana Stengel ja Baden-Württembergin Deutsch-Finnische Gesellschaftin puheenjohtaja Siegfried Breiter. DFG:n oppilasvaihtokoordinaattori Heta Priikin mukaan, kaikkien oppilaiden kielitaito on syksyn aikana edennyt huimasti. Lisäksi koulussa ihmetystä on herättänyt koulujen varustetaso piirtoheittimineen ja ns. koulumaisuus verrattuna suomalaisen lukion itsenäiseen opiskeluun. Vuosivaihto-oppilaat saapuivat Saksaan syyskuussa ja heidän vaihtonsa kestää vielä kesään 2019.

SSYL:n oppilasvaihtoon vuodelle 2019 voi hakea SSYL:n verkkosivujen kautta vielä 31.1.2019 saakka.

Yhteistyökumppanit-FI

Yhteistyökumppanit

Opetus- ja kulttuuriministeriö, Opetushallitus ja Aue-säätiö tukevat toimintaamme. Oppilasvaihto toteutetaan yhteistyössä saksalaisen kumppanijärjestömme DFG:n kanssa.

OKM
OPH
DFG
AUE-STIFTUNG